میکروسکوپ اینورت یا معکوس و کاربردهای آن

میکروسکوپ اینورت یا معکوس و کاربردهای آن

میکروسکوپ های اینورت (Inverted Microscopy)  دارای منبع نور و کندانسوری هستند که در بالای محل قرارگیری نمونه (استیج) جای دارند، در حالی که عدسی های شیئی این میکروسکوپ‌ها در زیر استیج تعبیه شده‌اند.

میکروسکوپ اینورت چیست؟

همانطور که از نام این دستگاه پیداست، میکروسکوپ اینورت در مقایسه با میکروسکوپ معمولی به صورت وارونه است، به طوری که در این میکروسکوپ منبع نوری و متمرکز کننده ی آن بالای صفحه استیج و رو به پایین و عدسی شیئی به طرف بالا قرار دارد. البته این تنها مورد تفاوت بین میکروسکوپ های آپ رایت و اینورت نیست، بلکه مشخصات عدسی های شیئی در میکروسکوپ های اینورت هم متفاوت است. بعنوان مثال عمق نفوذ یا به عبارتی فاصله کانونی که تصویر در آن تشکیل می شود در میکروسکوپ های اینورت بیشتر است. این مهم باعث می شود تا شعاع نور حاصل از نمونه بتواند از جداره ضخیم پتری دیش یا فلاسک نمونه قابل رویت باشد و تصویر در فاصله کانونی تشکیل شود.

صفحه قرارگیری نمونه در میکروسکوپ معکوس همیشه ثابت است و  عدسی‌های شیئی در میکروسکوپ  با استفاده از پیچ‌های تنظیم کننده ماکرو و میکرو بر روی نمونه فوکوس می‌کنند. البته به صورت آپشن قابلیت اضافه کردن هولدر نمونه و حرکت دادن آن در محور های افقی وجود دارد. با حرکت‌ پیچ‌های ماکرو و میکرو، عدسی‌ها بر روی محور عمودی میکروسکوپ بالا و پایین می‌روند تا تصویر واضحی از نمونه به دست آید. با توجه به اندازه میکروسکوپ بین ۴ تا ۶ عدد عدسی شیئی در این میکروسکوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میکروسکوپ معکوس
میکروسکوپ اینورت

کاربردهای میکروسکوپ اینورت

استفاده از میکروسکوپ اینورت یک تکنیک بسیار محبوب برای تصویربرداری از سلول‌ها و ارگانیسم‌های زنده است. با استفاده از این میکروسکوپ می‌توان سلول‌های زنده را از زیر یک فلاسک کشت سلول مشاهده کرد. بر خلاف میکروسکوپ‌های معمولی که نمونه‌ها بین یک پوشش و یک اسلاید فشرده می‌شوند در میکروسکوپ اینورت سلول‌ها داخل محیط کشت و در شرایط طبیعی و استریل مورد تصویر برداری قرار می‌گیرند.

مزایای میکروسکوپ اینورت نسبت به میکروسکوپ معمولی

نحوه کار و نوع نمونه‌هایی که با میکروسکوپ اینورت قابل بررسی هستند، مواردی است که نسبت به میکروسکوپ عمودی مزایای ویژه‌ای دارند.

  • میکروسکوپ اینورت محدودیت در اندازه نمونه مانند میکروسکوپ معمولی ندارد. فلاسک‌های بزرگ کشت سلولی با میکروسکوپ اینورت قابل مشاهده است.
  • میکروسکوپ‌های اینورت این امکان را به شما می‌دهند که در یک دوره زمانی کوتاه‌تر نمونه‌های بیشتری با بزرگنمایی یکسان را مورد بررسی قرار دهید، زیرا با یک بار تنظیم میکروسکوپ در یک بزرگنمایی نیاز به تنظیم مجدد برای سایر نمونه نیست.
  • میکروسکوپ اینورت نیاز به آماده سازی نمونه که کاری زمان‌بر و هزینه‌بر است، ندارد. زیرا نمونه‌ها برای این میکروسکوپ نیاز به آماده سازی یا تهیه برش در نمونه‌های بزرگ ندارند.
  • هنگام کار با میکروسکوپ اینورت ، احتمال شکسن عدسی در اثر برخورد با نمونه و همچنین از بین رفتن نمونه، به صفر می‌رسد.
  • در میکروسکوپ اینورت نمونه هیچ تماسی با صفحه نگهدارنده نمونه ندارد و شرایط نمونه به صورت استریل باقی می‌ماند. در حالی که در میکروسکوپ‌های معمولی نمونه بین اسلاید و پوشش آن (لام و لامل) فشرده شده و حالت استریل خارج می‌شود.

میکروسکوپ المپیوس

شرکت المپیوس (Olympus) ژاپن یکی از مهم‌ترین‌ شرکت‌های پیشرو در تولید میکروسکوپ‌های بیولوژی و پزشکی به شمار می‌آید. این شرکت با بیش از ۱۰۰ سال تجربه تولید انواع میکروسکوپ، قادر به ارائه راه‌های حل‌های نوری و اپتیکی نوین در جهت پیشبرد انواع برنامه‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی است. میکروسکوپ‌های المپیوس در انواع مختلف برای کاربردهای آموزشی و دانشگاهی، آزمایشگاهی و تحقیقات پیشرفته در زمینه‌های مختلف زیست شناسی مانند آسیب شناسی و سیتولوژی دردسترس پژوهشگران قرار دارد.

شرکت پارس ژن پویا فعال در زمینه تامین تجهیزات آزمایشگاهی معتبر، انواع میکروسکوپ‌های بیولوژی و تجهیزات مرتبط با برند المپیوس را در ایران ارائه می‌دهد.

بستن منو
×

سبد خرید